Ceva Bun

Salată cu quinoa şi ton

O salată inedită, potrivită pentru orice sezon, uşoară şi totodată consistentă datorită prezenţei granulelor de quinoa care dau nota distinctă a acestui preparat.

Porţii: 2

Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente:

 

plus

Preparare:

  1. Puneţi la fiert supa sau apa în care adăugaţi partea galbenă a cojii de lămâie şi ruloul de scorţişoară. Lăsaţi să fiarbă 5 minute şi îndepărtaţi coaja de lămâie şi scorţişoara.
  2. Adăugaţi şi fierbeţi quinoa timp de 15 minute.
  3. Strecuraţi quinoa şi lăsaţi-o să se răcească.
  4. Tocaţi fin ceapa şi castraveciorii.
  5. Scurgeţi tonul.
  6. Extrageţi sucul de lămâie.
  7. Îndepărtaţi seminţele ardeiului iute şi tocaţi-l fin.
  8. Tocaţi mărarul.
  9. Tăiaţi salata în pătrate cu latura de 3 centimetri.
  10. Amestecaţi quinoa răcită cu salata, zeama de lămâie, uleiul de măsline, muştarul, ardeiul iute, castraveciorii, mărarul,  tonul şi ceapa roşie.
  11. Asezonaţi cu sare şi piper.
  12. Împărţiţi salata în 2 vase pentru servire.

Salata cu quinoa şi ton se serveşte rece sau la tempertura camerei.

print