Ceva Bun

Pulpe de pui la grătar (în stil nord african)

Pulpele de pui sunt în sine o invitaţie la grătar. Marinate în iaurt, cu mixuri de condimente nord-africane, aceste pulpe de pui se vor topi de fericire, pe grătar şi în gură. Fragede, picante, desăvârşite.

Porţii: 4

Timp de preparare: 1 oră (plus 4 la marinat)

Ingrediente:

Preparare:

  1. Crestaţi pulpele din loc în loc (2-3 ori pe fiecare parte).
  2. Curăţaţi usturoiul şi tocaţi-l fin.
  3. Amestecaţi iaurtul cu sare, piper, zeamă de lămâie, ulei de măsline, harissa şi ras el hanout.
  4. Turnaţi iaurtul cu condimente peste pulpele de pui.
  5. Introduceţi la rece pentru minim 3-4 ore înainte de utilizare.
    [tip]Carnea se scoate de la marinat cu 1-2 ore înainte de a se pune pe grătar. [/tip]
  6. Scoateţi pulpele de pui din marinat şi puneţi-le pe grătar, bine scurse, la foc mediu.
  7. Rumeniţi pulpele, pe ambele părţi, timp de 20-30 de minute (pe fiecare parte).
    [tip]Pentru un tratament termic uniform, acoperiţi pulpele de pui pe grătar cu o folie de aluminiu.[/tip]

Pulpele de pui la grătar se servesc cu diverse salate.

print