Ceva Bun

Porc cu ciuperci în sos de stridii

Sosurile marine asiatice (peşte, stridii, creveţi) se simt foarte bine în wok alături de legume dar, mai ales, de cărnuri. O reţetă clasică a bucătăriei chinezeşti  este, cu siguranţă,vita în sos de stridii. De data asta vă recomandăm însă o combinaţie de carne de porc cu ciuperci înotând în acelaşi sos dens şi onctuos.

Porţii: 2

Timp preparare: 30 minute

Ingrediente:

Preparare:

  1. Carnease curăţă şi se taie în cuburi cât o îmbucătură potrivită. Ciupercile se taie în sferturi cu tot cu codiţă. Sosul de stridii se amestecă cu cel de soia şi cu o cană de apă.
  2. Bucăţile de carne se amestecă într-un bol cu praful de amidon şi se lasă la marinat 15 minute.
  3. Se încinge în wok (sau în tigaie) uleiul se rumenesc bucăţile de carne amestecând des.
  4. După ce carnea s-a rumenit se adaugă ciupercile şi se rumenesc uşor împreună cu carnea pe foc iute.
  5. Se adaugă sosul (soia,stridii şi apă) peste carnea şi ciuperci şi se fierbe la foc rapid pân se leagă totul.

Porcul cu ciuperci în sos de stridii se mănâncă fierbinte, cu orez simplu sau cu legume, eventual ornat cu rondele de ceapă verde tânără.

[warning]Aveţi grijă la proporţia de sare: atât sosul de soia cât şi cel de stridii sunt sărate. Verificaţi înainte de a le turna peste carne şi, eventual, dacă e prea sărat, adăugaţi un plus de apă în care dizolvaţi puţin amidon.[/warning]

print