Pateul de somon fumé (afumat) este unul dintre aperitivele de succes ale petrecerilor. Uşor de preparat, servit cu biscuiţi săraţi sau pâine prăjită, pateul de somon se transformă repede în vedetă. Însoţit de un pahar de şampanie sau un prosecco, se încadrează perfect pe lista mâncărurilor senzuale.

Porţii: 4

Timp de preparare: 15 minute

Ingrediente:

  • 100 grame somon afumat
  • 100 grame brânză mascarpone
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 1 lingură mărar tocat
  • 1 lingură cozi de ceapă verde tocată (chives)
  • sare
  • piper negru

Preparare:

  1. Spălaţi – dacă e cazul – ceapa şi firele de ceapă şi tocaţi-le.
  2. Tăiaţi somonul în fâşii.
  3. Amestecaţi în paharul unui mixer somonul, brânza mascarpone, zeama de lămâie, ceapa şi mărarul.
  4. Asezonaţi cu sare şi piper după gust.
  5. Introduceţi pateul de somon pentru minim 15 minute la rece, înainte de a fi servit.

Pateul de somon fumé se serveşte pe o farfurie răcită, decorat cu verdeaţă şi însoţit de biscuiţi săraţi sau pâine de secară sau alt tip de pâine neagră.

print