Ceva Bun

Panna cotta cu lămâie şi sos de căpşuni cu mentă

O adaptare de sezon a unei reţete simple de panna cotta, parfumată discret cu lămâie şi servită cu un sos crud, ce combină aromele de căpşuni cu note proaspete de mentă. Simplu ca panna cotta!

Porţii: 8

Timp de preparare: 2 ore şi jumătate

Ingrediente:

pentru sos

Preparare:

  1. Amestecaţi laptele cu smântâna dulce, zahărul, sarea şi coaja de lămâie.
  2. Puneţi amestecul într-o oală pe foc mic, așteptați să ajungă la punctul de fierbere şi lăsaţi să fiarbă 1 minut.
  3. Luaţi amestecul de pe foc, adăugaţi granulele de gelatină şi amestecaţi bine pentru a grăbi dizolvarea.
  4. Lăsaţi gelatina să se dizolve 12-15 minute.
  5. Pregătiţi 8 forme (ramekin, de exemplu, sau pahare late din plastic) pe care le ungeţi cu foarte puțin ulei (ajută la desprinderea cremei de pe formă, după răcire).
  6. Strecuraţi amestecul de lapte cu smântână într-un vas curat.
  7. Împărţiţi în 8 părţi egale panna cotta în cele 8 forme.
  8. Introduceţi la rece pentru minim 2 ore înainte de servire.
    [warning]Aveţi grijă ca în frigider să nu existe alte alimente cu miros puternic (usturoi, afumături, etc), care ar putea să dea gust nepotrivit desertului dumneavoastră. [/warning]
  9. Preparați sosul.
    Pasaţi căpşunile cu zahăr pudră după gust şi zeama de la o jumătate de lămâie.
    [tip]Sucul de lămâie va da o notă proaspătă sosului dumneavoastră şi va preveni oxidarea căpşunilor.[/tip]
  10. Amestecaţi sosul obţinut cu menta tocată fin.
  11. Introduceţi la rece minim 1 oră pentru a permite mentei să îşi difuzeze aroma.

Panna cotta se serveşte răsturnată pe o farfurie, cu sos de căpşuni cu mentă.

[tip]Pentru a desprinde panna cotta din forme, încălziţi marginile acestora cu palmele trecute prin apă caldă înainte de a le răsturna.[/tip]

print