Ceva Bun

Ouă umplute cu salată de limbă de vită

O variație a rețetei clasice de ouă umplute, această rețetă îmbină dulceața salatei reci din limbă de vită cu gustul acrișor al castraveciorilor murați. Un aperitiv deosebit, potrivit în meniurile pentru petreceri, rețeta de ouă umplute cu salată rece din limbă de vită necesită un timp de preparare redus dacă limba de vită este deja fiartă.

Porții: 10 jumătăți de ouă umplute

Timp de preparare: 15 minute (dacă limba de vită este fiartă)

Ingrediente:

Preparare:

  1. Fierbeți ouăle 10 minute. Trebuie să fie tari.
  2. Curățați ouăle, tăiați-le în jumătate pe lungime. Scoateți gălbenușurile.
  3. Într-un bol, amestecați gălbenușurile cu limba de vită fiartă și răcită, tăiată cubulețe. Adăugați maioneza, castraveciorii murați tăiați mărunt. Asezonați cu sare și piper.
  4. Umpleți jumătățile de ou cu salata obținută cu ajutorul unei lingurițe. Puneți salată mai multă – oul să fie umplut cu vârf.

Ouăle umplute se servesc imediat după ce au fost pregătite. Decorați cu pătrunjel proaspăt.

[warning]  Nu păstrați prea mult ouăle umplute pentru că albușul se va înnegri. [/warning]

[tip] Salata de limbă de vită poate fi și pasată pentru a fi mai cremoasă. [/tip]

print