Ceva Bun

Orez prăjit cu creveți

Un clasic al micului dejun chinesc – dar și al altor țări asiatice – orezul prăjit face parte din circuitul alimentelor din această bucătărie. În mod tradițional, pentru această rețetă se folosește orezul rămas din ziua anterioară și căruia i se adaugă ou, legume și diverse tipuri de carne, pește sau fructe de mare. Rețeta de mai jos este o versiune simplificată și adaptată ritmului și condițiilor vieții occidentale. Folosind creveți și orez congelat în locul celui fiert cu o zi înainte în mașina de fiert orezul, adăugând ingredientele în ordine inversă față de rețeta clasică, puteți obține o masă gustoasă în doar câteva minute.

Porții: 2

Timp de preparare: 25 de minute

Ingrediente:

Preparare:

[note] Această rețetă se poate prepara pe o plită electrică sau în wok sau într-o tigaie normală, teflonată. [/note]

  1. Curățați și tocați usturoiul.
  2. Tăiați rondele ardeiul iute.
  3. Încingeți uleiul.
  4. Adăugați creveții și rumeniți-i la foc iute timp de 1-2 minute.
  5. Adăugați usturoiul și ardeiul iute.
  6. Adăugați orezul și rumeniți-l la foc iute amestecând până când se înmoaie.
  7. Adăugați sosul de soia, cel de stridii și uleiul de susan.
  8. Adăugați ouăle și amestecați bine cu orezul.
  9. Continuați prăjirea până când orezul și ouăle sunt prăjite.

Serviți orezul fierbinte decorat cu frunze de coriandru și/sau rondele de ceapă verde.


_______________________________________
print