O cremă de ciocolată, densă şi aromată, cu un plus de decadenţă dat de lichiorul Kahlua, nu poate fi decât o sursă de plăcere, un accelerator de endorfine. Încercaţi această cremă, relativ simplu de preparat, pentru a vă suprinde musafirii cu intensitatea ciocolatei, accentuată provocator de alcool.

Porţii: 6-8

Timp de preparare: 40 de minute (plus 4 ore la rece)

crema de ciocolata Kahlua Ingrediente:

  • 500 ml frişcă lichidă
  • 450 grame ciocolată neagră (amăruie)
  • 90 de grame de unt
  • 60 de grame de zahăr
  • 3 ouă
  • 1 lingură cafea instant
  • 4 linguri lichior Kahlua

Preparare:

  1. Tăiaţi untul bucăţi. Rupeţi sau tăiaţi ciocolata. Separaţi albuşurile de gălbenuşuri. Bateţi frişca.
  2. Topiţi untul împreună cu ciocolata într-un vas bain-marie, la foc mediu.
  3. Într-un bol adânc amestecaţi, cu un tel, zahărul cu gălbenuşurile, cafeaua instant şi cu lichiorul Kahlua.
  4. După ce granulele de zahăr s-au topit, adăugaţi treptat, amestecând continuu, ciocolata topită şi răcită uşor.
  5. Adăugaţi frişca bătută. Amestecaţi delicat până se omogenizează.
  6. Bateţi albuşurile şi încorporaţi-le uşor în compoziţie.
  7. Turnaţi crema de ciocolată în cupe şi ţineţi-o la rece 4 ore înainte de servire.

Crema de ciocolată se poate decora cu ciocolată albă şi/sau neagră sau frişcă bătută.

[note]Kahlua este un lichior cremă de ciocolată. Dacă nu aveţi Kahlua, puteţi să renunţaţi la el – deşi ar fi păcat – sau să-l înlocuiţi cu cremă de wiskey sau alt lichior de ciocolată. Dacă lichiorul nu este cremă, mai puneţi 1 gălbenuş în plus în amestec.[/note]

[warning]Nu introduceţi cupele cu cremă de ciocolată, în frigider, alături de mâncăruri de la care ar putea împrumuta mirosuri nedorite.[/warning]

[tip]Când adăugaţi frişca şi albuşurile bătute, încorporaţi-le uşor pentru a păstra crema pufoasă.[/tip]

print