Ceva Bun

Mojito

Băutura favorită a lui Ernest Hemingway, mojito se regăsește pe meniurile din întreaga lume, fiind un cocktail popular și foarte apreciat pe căldură. Cu origini cubaneze, mojito e un amestec de alcool (rom alb sau vodcă), suc de limetă (lămâie verde), zahăr (sau sirop de trestie de zahăr), gheață, sifon și frunze de mentă proaspătă.

Aroma de citrice și menta ascund discret gustul puternic al alcoolului, iar gheața îi conferă și mai multă răcoare.

Etimologia numelui de mojito nu pare lămurită pe deplin – unii sunt de părere că provine de la mojo (un sos cubanez din ulei și suc de lămâie folosit la prepararea mâncărurilor) sau de la cuvântul spaniol mojado (ud).

Rețeta de mai jos este chiar cea originală, servită în Cuba – La Bodeguita del Medio.

Porții: 1

Timp de prepare: 10 minute

Ingrediente:

Preparare:

  1. Puneți zahărul tos într-un pahar înalt. Stoarceți suc de lămâie verde cât să acoperiți zahărul.
  2. Adăugați fruzele de mentă întregi.
  3. Cu ajutorul unui pistil amestecați bine pentru a elibera aroma mentei.
  4. Turnați apa minerală, romul și adăugați cuburile de gheață (rețeta originală din Cuba nu se face cu gheață pisată).
  5. Amestecați ușor și serviți.

Puteți vizualiza rețeta în La Bodeguita del Medio aici.

print