Variantă modernă a unui fel clasic marocan, această  tocăniţă din carne de vită – care aduce aminte de ruda sa indiană (Daal Gosht – curry de miel cu linte) – este un fel de mâncare excelent pentru orice zi a săptămânii.
Porţii: 2
Timp de preparare: 1 oră
Ingrediente:
  
- 400 grame carne slabă de vită
 - 2 căni de linte fiartă (sau 2 conserve de 400 de grame)
 - 3 roşii (sau o conservă de 400 grame)
 - 1 ceapă mare
 - 4 căţei de usturoi
 - 2 linguri rase de chimion
 - 2 linguri rase boia de ardei dulce
 - 1 linguriţă curcuma
 - 1 linguriţă rasă harissa (opţional)
 - 3-4 linguri zeamă de lămâie
 - 1 lingură ghimbir tocat sau 1 linguriţă pudră de ghimbir
 - 3 linguri ulei de măsline
 - 1 linguriţă bicarbonat
 - 2 foi de dafin
 - 3 linguri pătrunjel sau coriandru tocat
 - sare
 - piper
 
Preparare:
- Tăiaţi cuburi (îmbucături) potrivite carnea.
 - Curăţaţi şi tocaţi ceapa şi usturoiul.
 - Decojiţi roşiile şi tocaţi-le.
 - Încingeţi uleiul într-o cratiţă sau tigaie adâncă.
 - Adăugaţi şi rumeniţi carnea de vită.
 - Adăugaţi 2 căni de apă peste carne şi 1 linguriţă de bicarbonat (pentru frăgezire).
 - Lăsaţi să fiarbă carnea până scade tot lichidul şi prinde a se rumeni din nou.
 - Adăugaţi ceapa şi usturoiul şi sotaţi 1 minut.
 - Adăugaţi chimionul, boiaua de ardei, ghimbirul, curcuma şi harissa şi mai rumeniţi 30-40 de secunde.
 - Adăugaţi roşiile tocate, foile de dafin, zeama de lămâie şi 1/2 cană de apă.
 - Fierbeţi 10 minute până când sosul prinde a se lega.
 - Adăugaţi lintea scursă şi mai lăsaţi pe foc 5 minute.
 - Adăugaţi verdeaţa (pătrunjelul sau coriandrul) tocată.
 
Mâncarea de linte cu vită se serveşte fierbinte, împreună cu pâine marocană (o lipie mai groasă).
			




Arata foarte turcesc si usor de preparat. O sugestie buna in serile reci de toamna.
Comments are closed.