Ceva Bun

Gripa porcină – cum ne protejăm?

Izbucnită pe continentul american, gripa porcină este din ce în ce mai prezentă la știri în ultima vreme. Autoritățile din multe țări, inclusiv de la noi, au început să ia măsuri de prevenție și să facă planuri de combatere în cazul izbucnirii unei epidemii.

Ce trebuie să știm despre gripa porcină:

Alte măsuri de prevenție comunicate de CMU (Centrul Medical Unirea):

[warning] Singurele porți de intrare ale virusilor sunt nările și gura / gâtul. Într-o epidemie globală de această natură, este aproape imposibil să nu intrăm în contact cu virusul H1N1 în ciuda tuturor precauțiilor. Contactul cu virusul H1N1 nu este o problemă atât de mare pe cât este proliferarea. [/warning]

Chiar dacă sunteți sănătoși și nu prezentați niciun simptom al infecției cu virusul H1N1, pentru a evita proliferarea, agravarea simptoamelor și dezvoltarea unor infecții secundare, câțiva pași foarte simpli  pot fi practicați (în loc să ne concentrăm pe modul de stocare a medicamentelor antivirale):

  1. Spălarea frecventă a mâinilor cu apă și săpun.
  2. Abordarea “Jos mâinile de pe față”. Rezistați tuturor tentațiilor de a vă atinge orice parte a feței fără un motiv întemeiat.
  3. Faceți gargara de două ori pe zi cu apă calduță sărată sau cu apă de gură. Durează 2-3 zile după infectarea inițială în gât / cavitatea nazală până când virusul să prolifereze și să manifeste simptomele caracteristice. Simpla gargară previne proliferarea.
  4. În mod similar punctului nr. 3, curățați-vă nările cel puțin o dată pe zi cu apă calduță sărată.
  5. Sporiți-vă imunitatea naturală cu alimente bogate în Vitamina C ( fructe citrice). Dacă luați tablete de Vitamina C sub formă de supliment, asigurați-vă că acestea conțin și Zinc pentru a accelera absorbția.
  6. Beți cât mai multe lichide calde. Acestea spală virusul  din gât înspre stomac acolo unde nu poate supraviețui, prolifera sau produce niciun rău.

noiembrie 2009

print