O rețetă de inspirație grecească, această friptură de porc aromată cu vin roșu, scorțișoară și stafide este o alternativă proaspătă la mai clasicele fripturi românești pentru Crăciun. Aromele de vin fiert și scorțișoară nu fac decât să accentueze atmosfera de sărbătoare.

Porții: 6-8

Timp de preparare: 2 ore și 30 minute

friptura de porc in vin rosu

Ingrediente:

  • 2,5 kg de carne de porc –  pulpă de porc cu tot cu os (piesă întreagă)
  • 250 ml vin roșu sec
  • 50 g stafide
  • 150 g măsline verzi
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 1 ceapă mare
  • 1 linguriță rasă de scortisoara
  • 3 frunze de dafin
  • 4-5 linguri de făină
  • sare și piper

Preparare:

  1. Pregătiți carnea: presărați sare, piper și scorțișoară peste carne și frecați; presărați făină peste tot și scuturați excesul.
  2. Încălziți cuptorul la 220 grade.
  3. Puneți pulpa de porc într-o tavă încăpătoare, unsă cu ulei.
  4. Adăugați foile de dafin întregi, ceapa tocată și restul de ulei.
  5. Băgați-o în cuptor pentru o jumătate de oră.
  6. După 30 de minute, scoateți tava, stropiți friptura cu jumătate din cantitatea de vin și întoaceți-o pe cealaltă parte.  Băgați din nou tava la cuptor pentru 30 de minute.
  7. Înmuiați stafidele în apă călduță un sfert de oră.
  8. După cele 30 de minute la cuptor, scoateți tava, întoarceți friptura, adăugați restul de vin, stafidele bine scurse și măsline și băgați din nou friptura la cuptor pentru încă 1 oră.

Friptura de porc în vin roșu se servește fierbinte alături de garnituri suple de legume.

[tip] Pentru a putea servi friptura cu ușurință, scoateți carnea pe un platou de servire unde o veți putea felia mai ușor, iar sosul serviți-l separat. [/tip]

print

3 Comentarii

  1. Am facut reteta de Revelion si a iesit super frageda si gustoasa carnea.Sosul l-am triturat si l-am pus peste carne,fara stafide, iar rezultatu a fost excelent.
    Multumesc f.mult.

Comments are closed.