Ceva Bun

Friptură de ciocănele în jamon

O friptură minunată la cuptor din ciocănele înfășurate în jamon (sau prosciutto), dar nu înainte de a fi lăsate să marineze bine în condimente. Pulpele inferioare de pui, cunoscute popular ca ciocanele, împrumută din savoarea cărnii de porc sărate şi uscate.

Porții: 4

Timp de preparare: 1 oră minute  (+2 ore pentru marinare)

Ingrediente:

Preparare:

  1. Ciocănelele se crestează din loc în loc pentru a se pătrunde bine.
  2. Se prepară marinata într-o cană/bol: se amestecă uleiul de măsline cu condimentele.
  3. Se ung ciocănelele cu marinată și se bagă la rece pentru 2 ore.
  4. Se scot ciocănelele de la rece și se învelesc în câte 2 felii de jamon fiecare.
  5. Se pun într-o tavă unsă cu puțin ulei.
  6. Se bagă în cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 45 de minute.

Ciocănelele învelite în jamon se servesc calde, alături de salate sau diverse garnituri.
Recomandare: piure de conopidă și salată verde cu lămâie.

print