Ceva Bun

Frigărui aromate de pui

Frigăruile excelează în simplitate şi diversitate, în formă şi gust, bucură ochiul şi îndestulează trupul.  Mâncare de vară prin excelenţă, frigăruile se pretează la a fi pregătite din timp şi aruncate pe grătar în ultima clipă.

Frigăruile preparate din carnea pieptului de pui au avantajul de a fi uşoare şi iubite de copii şi dezavantajul de a fi mai fade şi mai uscate decât alte tipuri de carne. O marinată simplă, însă, va frăgezi şi va aroma pieptul de pui pregătindu-l pentru etapa finală a procesului de preparare.

Porţii: 2

Timp de preparare: 40 de minute (plus două ore pentru marinare şi 30 de minute pentru frigere)

Ingrediente:

Preparare:

  1. Pieptul de pui se spală şi se taie cuburi. Ceapa se curăţă şi se taie mare (dacă este mică o puteţi tăia în patru, pe lungime). Ardeii se curăţă şi se taie în pătrăţele mari cu latura de 3 cm.
  2. Faceţi o marinată din uleiul de măsline, zeama de lămâie, cimbrul tocat mare, usturoiul zdrobit, sare şi piper.
  3. Amestecaţi carnea de pui cu marinata şi introduceţi-o la frigider, într-o pungă sau vas acoperit, pentru minim 2 ore.
    [note]Dacă intenţionaţi să folosiţi ţepuşe din lemn pentru frigărui, va trebui să le ţineţi în apă minim 30 de minute pentru a nu se aprinde pe grătar. Acum e momentul să o faceţi.[/note]
    [note]Scoateţi puiul de la rece cu câteva minute înainte de a pune frigăruile pe grătar (dacă folosiţi un grătar cu cărbune, scoateţi-l când daţi foc cărbunelui).[/note]
  4. Intercalaţi pe 4 ţepuşe speciale pentru frigărui carnea, ardeiul şi ceapa. Proporţionaţi în aşa fel încât să începeţi şi să terminaţi cu o legumă. Stabiliţi dumneavoastră care, în funcţie de preferinţe şi de numărul de bucăţi.
  5. Stropiţi frigăruile cu marinata şi rumeniţi-le pe grătar, la foc mediu, aproximativ 30 de minute.[tip]Dacă folosiţi ardei roşii recomandabil ar fi ca ceapa să fie albă, iar dacă folosiţi ardei verzi sau galbeni ca ceapa să fie roşie.[/tip]
print