Un clasic al bucătăriei italiene tradiţionale, Scaloppine di vitello al pomodoro (escalopul de viţel cu roşii) este o alternativă proaspătă la un şninţel. Preparat din carnea mai puţin preţioasă – vrăbioară sau pulpă – escalopul de viţel este scos în evidenţă de prospeţimea roşiilor aromate cu busuioc, oregano şi capere. Încercaţi această reţetă rapidă pentru un prânz sau o cină şi nu veţi regreta.

Porţii: 4

Timp de preparare: 45 de minute

Escalop de vită în sos de roşii cu capere Ingrediente:

  • 600-700 grame de carne de vită (pulpă sau vrăbioară)
  • 150 grame făină
  • 5 căţei de usturoi
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 lingură de unt
  • 2 linguri de busuioc tocat
  • 1 lingură rasă de oregano uscată
  • 1 linguriţă de zahăr
  • 1 cană supă de vită
  • 1 kilogram de roşii (sau 2 cutii de roşii în bulion)
  • 2 linguri capere
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Curăţaţi şi tocaţi usturoiul.
  2. Decojiţi roşiile şi tocaţi-le.
  3. Tocaţi mare busuiocul şi caperele.
  4. Tăiaţi carnea în felii subţiri şi bateţi-o ca pentru şniţele.
  5. Încingeţi uleiul şi untul într-o tigaie largă.
  6. Treceţi bucăţile de carne prin făină, scuturaţi-le de excesul de făină şi prăjiţi-le la foc iute pe ambele părţi.
  7. Scoateţi bucăţile de carne pe un platou şi asezonaţi-le cu sare şi piper.
  8. În tigaia în care aţi prăjit carnea rumeniţi uşor usturoiul.
  9. Adăugaţi roşiile, supa de carne, caperele, zahărul, bucuiocul şi oregano.
  10. Fierbeţi sosul timp de 10 minute până se leagă. Asezonaţi cu sare şi piper.
  11. Adăugaţi bucăţile de carne în sos şi fierbeţi la foc mic 10 minute.

Escalopul de vită în sos de roşii cu capere se serveşte fierbinte sau la temperatura camerei, cu garnituri de cartofi.

print