Ceva Bun

Curcan cu sos de muştar şi maghiran

Seamănă cu un escalop. Aduce cu un stroganoff. Ar putea fi o ciulama. Câte puţin din fiecare şi mai mult de atât. Pieptul de curcan (puttenburst) în sos de muştar (senf) aromat cu maghiran (majoran) este o mâncare pe gustul germanilor. Vă propunem o reîntâlnire cu maghiranul, o plantă aromatică foarte iubită odinioară în România, însă nedrept ignorată acum.

Porţii: 6

Timp de preparare: 45 de minute

Ingrediente:

Preparare:

  1. Curăţaţi şi tocaţi mărunt ceapa şi usturoiul.
  2. Tăiaţi pieptul de curcan fâşii late şi groase de 1 deget.
  3. Încingeţi uleiul într-o tigaie adâncă sau într-o cratiţă.
  4. Sotaţi ceapa şi usturoiul 1-2 minute.
  5. Adăugaţi pieptul de curcan şi rumeniţi-l uşor până se albeşte.
  6. Adăugaţi supa de pui fierbinte şi vinul alb.
  7. Fierbeţi timp de 15 minute la foc mediu.
  8. Faceţi un liezon din smântână, muştar şi făină.
  9. Temperaţi liezonul cu câteva linguri din zeama în care fierbe carnea.
  10. Încorporaţi liezonul.
  11. Adăugaţi frunzele de maghiran, sare şi piper după gust.
  12. Lăsaţi să mai fiarbă totul 5 minute, până când se leagă bine liezonul.

Serviţi curcanul cu sos de muştar şi maghiran cu paste, orez sau cartofi fierţi.

[note]Versiunea franceză a acestei reţete înlocuieşte maghiranul cu tarhonul.[/note]


_______________________________________
print