Ceva Bun

Cotlete de miel la grătar

O reţetă excelentă pentru a pregăti cotletele de miel, cu gusturi proaspete, mediteraneene: ulei de măsline, lămâie, usturoi şi rozmarin. Pregătiţi aceste cotlete pentru ieşirile la iarbă verde sau pentru un grătar în familie.

Porţii: 2

Timp de preparare: 1 oră

Ingrediente:

Preparare:

  1. Preparați marinata: Curăţaţi şi pisaţi usturoiul.
  2. Extrageţi zeama de lămâie.
  3. Desprindeţi acele de rozmarin de pe tulpină.
  4. Amestecaţi usturoiul, cu zeama de lămâie, uleiul de măsline rozmarin, sare şi piper.
  5. Turnaţi marinata peste carne şi lăsaţi-o să acţioneze minim 30 de minute.
  6. Frigeţi carnea pe grătar sau plită, la foc mediu, pe ambele părți. Folosiți un clește pentru a întoarce cotletele, nu furculița (dacă înțepați carnea, își va pierde din suculență).
    [tip] Pentru a păstra cotletele de miel suculente, în momentul în care le puneți pe grătar trebuie să fie la temperatura camerei. [/tip]
    [tip]La fel ca şi carnea de vită, carnea de miel nu se găteşte prea mult pentru a nu-şi pierde suculenţa. În funcţie de preferinţe, la foc mediu, cotletele de miel se țin pe grătar între 5 și 15 minute pe fiecare parte pentru a le prepara “în sânge”, “mediu” sau “bine făcut.” [/tip]

Cotletele de miel în stil mediteraneean se servesc fierbiţi, cu garnituri şi/sau salate.

[warning]Atenţie la grăsimea de pe cotlete deoarece se poate arde cu uşurinţă.[/warning]

print