Un desert provocator. Simplu şi spectaculos, uşor de pregătit – fără coacere- dar cu un efect vizual deosebit, acest desert se împarte între îndrăgostiţi.

Porţii: 1 (pentru 2 persoane)

Timp de preparare: 30 de minute (plus 2 ore la rece)

Ingrediente:

 • 150 de grame cremă de brânză
 • 80 grame de biscuiţi cu cacao
 • 1 linguriţă de gelatină
 • 50 de grame de unt
 • 2 linguri de zahăr
 • 2 smochine
 • 2 linguri fructe de pădure (zmeură, mure, afine, etc)
 • 4 linguri creme de Cassis

Preparare:

 1. Zdrobiţi biscuiţii şi amestecaţi jumătate din ei cu jumătate din cantitatea de unt la temperatura camerei şi 1 linguriţă de zahăr. Păstraţi restul biscuiţilor sfărâmaţi.
 2. Luaţi amestecul de biscuiţi cu unt şi formaţi, cu ajutorul unei linguriţe, un strat de blat, în interiorul unui inel, uns în prealabil cu puţin ulei. (vezi foto)
 3. Topiţi restul cantităţii de unt cu zahărul. Adăugaţi linguriţa de gelatină şi lăsaţi să se înmoaie timp de zece minute.
 4. Încorporaţi amestecul de mai sus în crema de brânză.
 5. Umpleţi inelul cu amestecul de brânză, nivelaţi şi presăraţi peste restul de biscuiţi sfârâmaţi.
 6. Introduceţi prăjitura la rece pentru 2 ore.
 7. Cu 30 de minute înainte de servire încingeţi cuptorul la 200 de grade.
 8. Pe două bucăţi de hârtie de pergament, aşezaţi câte o smochină crăpată – nu tăiată – în patru (vezi foto), fructele de pădure şi câte 2 linguri crème de Cassis.
 9. Strângeţi cele două hârtii de pergament pentru a forma nişte punguţe şi introduceţi-le la cuptor, pentru 5-6 minute.

Pentru servire, scoateţi prăjtitura din formă încălzind puţin marginea cu o lampă de gaz, pe exterior, sau desprinzând-o de jur împrejur – pe interior, evident – cu ajutorul unui cuţit cu lamă subţire. Serviţi prăjitura cu fructele şi sosul format în hârtia de pergament.

[tip]Dacă nu aveţi un inel de bucătărie, puteţi improviza unul dintr-o cutie de conserve tăiată la ambele capete. Aveţi grijă, însă, la marginile foarte tăioase ale acesteia. Nu lăsaţi inelul astfel realizat la îndemâna copiilor![/tip]

print

1 comentariu

Comments are closed.