Ceva Bun

Căpşuni flambate cu îngheţată

La deserturi toţi avem favoritismele noastre de la papanaşii clasici la clătite, de la savarine la tartă de ciocolată. Dar fructele rămân o constantă ce nu poate fi trecută cu vederea când vine vorba de deserturi deosebite. Iată o metodă care sigur va impresiona musafirii: flambatul cu alcool a unui desert! Înainte de a trece la reţetă, iată câteva sfaturi pe care să le respectaţi când flambaţi orice în bucătărie:

Reţetă: Căpşuni flambate cu îngheţată

Ingrediente:

  • 4 linguri de îngheţată de vanilie
  • 2 linguri de unt (nesărat)
  • 10 grame de zahăr
  • 400 grame de căpşuni
  • 50 ml vodcă

Preparare:

  1. Spălaţi bine căpşunile şi îndepărtaţi codiţele. Tocaţi o parte din ele şi restul să rămână întregi.
  2. Într-o tigaie încăpătoare topiţi untul la foc mic.
  3. Adăugaţi zahărul şi amestecaţi până se topeşte.
  4. Adăugaţi toate căpşunile şi amestecaţi până încep să se înmoaie.
  5. Adăugaţi vodca şi cu ajutorul unui aprinzător flambaţi până se sting flăcările.
  6. Opriţi focul.
  7. În 2 pahare înalte sau cupe puneţi îngheţata în cantităţi egale.
  8. Adăugaţi căpşunile flambate şi serviţi imediat.

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătire: 15 minute

Porţii: 2

 

print