Cantuccini este numele biscuiţilor toscani, tari şi aromaţi, uscaţi şi parfumaţi. Principala caracteristică a acestor biscuiţi, care se transformă în pesmeţi ce pot fi păstraţi timp îndelungat, este lipsa untului – şi de altfel a oricăror grăsimi – din compoziţia lor, aspect care le împinge termenul de garanţie dincolo de înţelegerea noastră.

Migdalele sunt cele mai potrivite adaosuri în coca acestor biscuiţi, dar completările sunt limitate doar de imaginaţia fiecăruia.

Porţii: 35-40 biscuiţi

Timp de preparare: 1 oră

cantuccini02 Ingrediente:

  • 500 grame făină
  • 280 grame zahăr pudră
  • 4 ouă mari
  • 2 plicuri de zahăr vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 230 grame migdale crude
  • 1 lingură esenţă de migdale
  • 1 vârf de cuţit de sare

Preparare:

  1. Încingeţi cuptorul la 170 de grade Celsius.
  2. Prăjiţi migdalele întregi într-o tigaie teflonată, fără sare şi fără grăsime, timp de 3-4 minute.
  3. Amestecaţi ingredientele uscate – făina, sarea, praful de copt – într-un castron adânc.
  4. Bateţi ouăle spumă împreună cu zahărul pudră, zahărul vanilat şi esenţa de migdale şi adăugaţi-le peste ingredientele uscate.
    [tip]Dacă aluatul este prea uscat, mai adăugaţi 1 jumătate de ou.[/tip]
  5. Frământaţi uşor aluatul şi încorporaţi migdalele prăjite, întregi.
  6. Formaţi 3-4 rulouri din coca obţinută. Rulourile trebuie să aibă forma unor cozonaci turtiţi, groşi de un deget şi laţi de trei.
  7. Coaceţi rulourile de aluat timp de 12-14 minute.
  8. Scoateţi tava din cuptor, lăsaţi să se răcească aluatul (12-15 minute) şi tăiaţi biscuiţii în felii groase de 1 deget.

Biscuiţii cu migdale se servesc reci. Sunt ideali alături de cafea, ceai sau cacao.

print

3 Comentarii

  1. cel ma bine se servesc cu vin santo confi. un vin auriu dulce italienesc din stafide, din regiunea toscana. (alternativa romaneasca cred ca ar fi lacrima lui ovidiu) Pt ca acesti biscuiti sunt toscani.

Comments are closed.