Ceva Bun

Bruschetta cu roşii, busuioc şi anşoa

O clasică a gustărilor italiene, bruschetta debordează de simplitate şi bun gust. O felie de pâine prăjită, frecată cu un căţel de usturoi, 1 lingură de roşii tocate şi amestecate cu ulei de măsline şi busuioc tăiat fin şi câteva fileuri abia văzute de anşoa deschid cum nu se poate mai bine drumul către o masă.

Porţii: 4

Timp de preparare: 25 de minute

Ingrediente:

Preparare:

  1. Tocaţi roşiile fin, din cuţit.
  2. Amestecaţi roşiile cu uleiul de măsline, busuiocul tocat fin, puţină sare şi piper.
  3. Prăjiţi feliile de pâine.
  4. Frecaţi feliile de pâine cu căţelul de usturoi pe o singură parte.
  5. Puneţi roşii cu busuioc peste feliile de pâine.
  6. Adăugaţi câte 2-3 fileuri de anşoa peste roşii.

Bruschetta cu roşii, busuioc şi anşoa se serveşte caldă, la începutul mesei.

[tip]De regulă, bruschetta se prepară din felii mai mici de pâine (inclusiv baghete tăiate în felii oblice), pentru a putea fi servite mai elegant.[/tip]

print