Ceva Bun

Brie

Menționată încă din secolul XIII sub această denumire, brie este una din cele mai cunoscute feluri de brânză cu mucegai alb din lume. Există mai multe feluri de brie, printre care cele mai cunoscute sunt cele din nordul Franței (Seine-et-Marne) si Somerset Brie din Anglia.

Brie este o brânză moale din lapte de vacă, cu o coajă subțire de culoare albă (alb murdar), produsă în roți mari și turtite. Are un gust de smântână, ușor acrișor, și consistență moale, aproape tartinabilă. Coaja este comestibilă. Există sortimente de brie cu ierburi aromate, boabe de piper sau chiar cu trufe negre.

Se servește la temperatura camerei pentru a avea consistența moale și cremoasă, ca atare, sau în sosuri pentru paste.

Principalele diferențe între brie și camembert sunt: gustul (brie are gust de smântână, camembert are gust de fân) și consistența (brie este moale, tartinabilă, în timp ce camembert are o consistență mai densă, netartinabilă).

print