Ceva Bun

Banana lassi

Cele mai iubite băuturi ale Indiei – inclusiv cele extrem de puţine alcoolice – au la bază iaurtul, dar nici una nu este mai potrivită după vivacele feluri de mâncare ale bucătăriei indiene decât cele care combină fructele şi iaurtul într-un mix aromat, răcoritor şi digestiv.

Banana lassi – banana shake-ul Orientului – este doar unul dintre exemplele concrete, probabil cel mai rapid şi mai hrănitor dintre toate.

Porţii: 2

Timp de reparare: 10 minute

Ingrediente:

Preparare:

  1. Decojiţi bananele şi rupeţi-le în bucăţi.
  2. Puneţi în paharul unui blender iaurtul, bananele, zahărul, zeama de lămâie şi nucșoara.
  3. Pasaţi toate ingredientele până obţineţi o spumă omogenă.
  4. Turnaţi banana lassi în două pahare şi ornaţi cu puţină pudră de nucşoară.

Banana lassi se consumă imediat sau după ce a stat două ore la rece, în special după mâncăruri picante.

[warning]Banana lassi se poate păstra la rece câteva ore, însă nu mai mult de o zi deoarece bananele se oxidează. [/warning]

[tip]Pentru această reţetă folosiţi iaurt rece şi banane bine coapte. Dacă bananele nu sunt suficient de coapte, lăsaţi-le câteva zile la temperatura camerei.[/tip]

print