Aripioarele de pui sunt o gustare perfectă  prin formă, gust, preţ şi disponibilitate. Aripioarele de pui cu bere la grătar au o savoare specială deoarece aromele, drojdiile şi zaharurile din bere se caramelizează pe aripioare într-un mod fericit adăugând cărnii un gust plăcut de pâine proaspătă.

Porţii: 4-6

Timp de preparare: 80 de minute


Ingrediente:

  • 2 kilograme aripioare de pui
  • 1 sticlă de bere blondă (500 ml)
  • 1 linguriţă busuioc uscat
  • 1 linguriţă oregano uscat
  • 1 linguriţă rozmarin uscat
  • 1 linguriţă fulgi de ardei iute
  • 1 linguriţă de piper
  • 2 linguri rase sare de mare

Preparare:

  1. Cu ajutorul unei foarfeci sau a unui cuţit îndepărtaţi ultima articulaţie a aripilor.
  2. Desfaceţi aripioarele pe articulaţie pentru a obţine “degeţele”. (vezi foto).
    [tip]Desfacerea aripioarelor pe articulaţie permite rumenirea lor uniformă.[/tip]
  3. Amestecaţi sarea cu condimentele şi zdrobiţi-le într-un mojar.
  4. Presăraţi sare cu condimente pe aripioare.
  5. Frigeţi aripioarele pe grătar (sau plită) pe toate părţile până sunt pătrunse şi rumenite la suprafaţă.
  6. Stropiţi aripioarele din când în când cu bere în timpul procesului de frigere.

Aripioarele de pui cu bere la grătar se servesc imediat, cu maioneză cu usturoi şi/sau alte sosuri dulci sau picante.

print

1 comentariu

Comments are closed.