Originar din vechea Veneţie, zabaglione, cunoscut şi sub numele de sabayone, este un desert clasic italian, foarte popular şi în ţările Americii de Sud (Venezuela, Columbia, Argentina şi Uruguay). Baza primară a acestui desert, gălbenuşurile de ou amestecate cu zahăr sunt aromate cu vin dulce-aromat Marsala sau Proseco (vin spumant). O spumă de vin, un desert simplu şi atât de rafinat…

Porţii: 2

Timp de preparare: 15 minute

zabaglione Ingrediente:

  • 6 gălbenuşuri
  • 6 linguri de zahăr
  • 200 ml de vin Marsala (Porto sau Sherry)

Preparare:

  1. Puneţi la fiert apă într-un vas bain marie sau o cratiţă potrivită pentru a fi acoperit cu un bol metalic.
  2. Amestecaţi gălbenuşurile cu zahărul într-un bol metalic.
  3. Adăugaţi vinul.
  4. Fierbeţi amestecul deasupra vasului cu apă, amestecând continuu, până obţineţi o cremă consistentă.
  5. Turnaţi zabaglione-ul în cupe.

Zabaglione se serveşte tradiţional cu smochine proaspete sau cu pișcoturi de şampanie.

[tip]Vinul de Marsala se poate înlocui cu vin spumant sau şampanie.[/tip]

print

3 Comentarii

  1. HAllo,

    Zabaglione se amestecä ( cu Telul) atita Timp pe Bain Marie pänä s-a toptit Zahärul ca Lumea si incepe sä se lege un pic. Dupä aceia se ia la Räcoare si se bate mei departe cu Telul ( nu cu Mixerul pentru cä se desparte ) pinä primeste Volum.

    Salutäri

      • @alina irimia, subscriem la felicitarile adresate lui Jacob care e un mare meserias – in cel mai adevarat sens al cuvantului – mai ales cand e vorba de deserturi. Speram sa-l momim sa ne trimita cateva.

Comments are closed.