O reţetă rapidă şi rafinată, în care carnea de vită se combină cu textura şi aroma atât de specială a ciupercilor de pădure, într-un sos brun spaniol cu note tari dar nobile de cognac. Încercaţi magia acestei combinaţii pentru o masă cu adevărat specială.

Porţii: 2

Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente:

  • 2 bucăţi muşchi sau anticot de vită (a câte 200-220 grame/bucata)
  • 200 grame amestec ciuperci de pădure (ghebe, hribi, gălbiori)
  • 50 ml cognac
  • 100 ml sos brun spaniol
  • 1 lingură de unt
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Curăţaţi bine ciupercile şi tăiaţi-le în cubuleţe potrivit de mari. Ghebele nu necesită tăiere, ci doar o curăţare atentă.
  2. Topiţi untul în ulei într-o tigaie.
  3. Adăugaţi vita şi rumeniţi-o pe ambele părţi.
  4. După ce s-a rumenit vita, adăugaţi ciupercile în tigaie şi sotaţi-le.
  5. Adăugaţi cognacul.
  6. Adăugaţi sosul brun spaniol.
  7. Asezonaţi cu sare şi piper.
  8. Lăsaţi să dea sosul câteva clocote şi trageţi tigaia de pe foc.

Vita cu ciuperci de pădure se serveşte imediat cu garnitură de cartofi cu rozmarin la cuptor, piure de cartofi, de broccoli sau conopidă.

Aveţi grijă când adăugaţi cognacul. Este posibil ca vaporii de alcool să ia foc.
Cea mai potrivită carne pentru această reţetă este anticotul de vită maturat.

Adaugă un comentariu: