Antricotul sau muşchiul de vită, fript la foc iute şi caramelizat în oţet balsamic, servit cu o salată rapidă de roşii cherry şi ceapă roşie, face parte din delicatesele rapide şi reprezintă un model de alimentaţie sănătoasă prin prisma proporţiei dintre carne şi legume.

Porţii: 1

Timp de preparare: 30 de minute

Vită caramelizată în oţet balsamic

Ingrediente:

  • 150 grame muşchi sau antricot de vită
  • 3 linguri oţet balsamic
  • 8 roşii cherry
  • 1/4 ceapă roşie
  • 1 mână de salată mixtă
  • 1 pumn de crutoane
  • 1 lingură ulei de măsline
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Ungeţi carnea cu puţin ulei. Săraţi şi piperaţi.
  2. Curăţaţi şi tocaţi ceapa fin.
  3. Spălaţi roşiile şi tăiaţi-le în două.
  4. Spălaţi şi uscaţi salata.
  5. Amestecaţi salata cu roşiile, ceapa şi puţin ulei.
  6. Încingeţi o tigaie teflonată sau o plită electrică.
  7. Frigeţi vita la foc iute pe ambele părţi.
  8. Adăugaţi oţetul balsamic şi întoarceţi vita pe ambele părţi timp de 1 minut până când oţetul se caramelizează pe carne.
  9. Scoateţi vita şi tăiaţi-o în fâşii groase de 1 centimetru.

Serviţi vita cu salata şi crutoane.

print

3 Comentarii

  1. Buna ziua,

    Spuneti-mi si mie va rog frumos de unde sa iau otet balsamic de calitate, sau ce marca sa iau. Pentru ca eu am unul produs in italia si tot nu e asa gros cum pare sa fie in imaginile de la dvs.
    Si inca o intrebare mai am, daca se poate: mie nu imi iese foarte frageda carnea. Este din cauza ca am folosit antricot de manzat ? sau focul prea puternic/slab? sau prea mult timp lasate pe foc ?

    Si nu in ultimul rand, imi place mult retata aceasta. Rapida si pe gustul meu. 🙂

    Numai bine,
    Florin

    • Oţetul balsamic de Modena este produs sub multe etichete (http://www.balsamicotradizionale.it/consorzio.asp), unele sunt mai subţiri, altele mai groase. Toate se îngroaşă prin fierbere. Evident că tipul şi calitatea cărnii de vită e esenţială. Ideal este muşchiul de vită, antricotul sau vrăbioara, gătite pentru un timp scurt.

Comments are closed.