Gustare populară peste tot în lume, dar cu un loc special în cultura popoarelor din Balcani, Orientul Mijlociu dar şi Japonia unde  se în întâlneşte în mixurile tempura, vinetele pané sunt foarte simplu de făcut. Servite calde sau chiar reci, ca aperitive, garnitură sau umplutură de sandvişuri, vinetele pané se prepară în mai multe feluri, singura constantă fiind făina (sau pesmetul) de unde îşi trage şi numele de pané (pâine, în latină).

Porţii: 4-6

Timp de preparare: 40 de minute (plus 30)

Ingrediente:

  • 3-4 vinete mici
  • 2 ouă
  • 1 cană de făină
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prăjit

Preparare:

  1. Spălaţi bine vinetele şi curăţaţi-le dacă consideraţi de cuviinţă.
  2. Îndepărtaţi capetele vinetelor.
  3. Tăiaţi vinetele în felii – pe lungime sau secţiune – de 5-6 milimetri grosime.
  4. Săraţi vinetele, puneţi-le într-o strecurătoare şi lăsaţi-le la scurs pentru 30 de minute.
  5. Bateţi ouăle cu sare, piper şi 5-6 linguri de apă foarte rece.
  6. Treceţi vinetele scurse prin făină şi ulterior prin ou.
  7. Prăjiţi vinetele în ulei încins (190 de grade).
  8. Scoateţi vinetele pe un şervet de hârtie absorbantă.

Vinetele pané se servesc ca atare, cu diverse sosuri pe bază de iaurt şi usturoi (tzatziki) sau maioneza (în special aioli).

print

1 comentariu

Comments are closed.