Urda

Ți-a plăcut? Dă mai departe!Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on StumbleUpon

urda_51

La fel ca ricotta, urda este un derivat al laptelui produs din resturile rămase din producția altor tipuri de brânză, din cheagul laptelui după separarea zerului. Urda se obține din zerul rămas după producerea cașului de oaie, în timp ce ricotta se fabrică din zerul rămas de la mascarpone sau provolone.

Urda este o brânză albă, granulată, mai uscată, cu un gust ușor și proaspăt. Poate înlocui ricotta în majoritatea rețetelor, în special în cele cu umplutură de ricotta și spanac, dar și la deserturi. În bucătăria românească, urda se combină cel mai bine cu mărarul, ca umplutură pentru clătite, plăcinte sau langoși.

De asemenea, se servește și ca atare, cu roșii, mai ales primăvara, sau în salate. Este preferată în regimuri și diete datorită conținutului slab de grăsimi.

Ți-a plăcut? Dă mai departe!Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on StumbleUpon

Publicat în:

Comenteaza folosind profilul tau de facebook!

One Response to “Urda”

  1. andreea din brusturoasa | sorin bogdan | www.sorinbogdan.ro | sorin bogdan's blog

    [...] la ciobanul gheorghe oprea, o ruda de-a lor. am urcat vreo ora si jumate, dar a meritat: am mancat urda, bulz cu branza de burduf in coaja de brad, stropite cu o tuica buna. desi am crezut ca ne va fi o [...]

    Reply

Leave a Reply