untul aromat este o surpriză făcută cărnii fripte la grătar, în special a celei de vită, dar şi legumelor preparate la grătar sau cuptor. Simplu de preparat, prin adăugarea de arome după gust, untul aromat poate fi păstrat câteva săptămâni în frigider. Jos aveţi o sugestie pe care o puteţi îmbunătăţi după pofta inimii.

Porţii: 8

Timp de preparare: 10 minute

Ingrediente:

  • 1 pachet de unt gras (minim 80%) – la temperatura camerei
  • 1 lingură rasă de harissa (opţional, pentru amatorii de picanterii)
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 linguriţă mărar tocat
  • 1 linguriţă pătrunjel tocat
  • 1 linguriţă tarhon tocat
  • 1 lingură cozi de ceapă tăiate
  • 1 linguriţă rasă de sare
  • 1/2 linguriţă piper negru proaspăt măcinat

Preparare:

  1. Pregătiţi verdeţurile: spălat, zvântat şi tocat fin.
  2. Pisaţi pastă usturoiul cu sarea.
  3. Amestecaţi ceapa verde, mărarul, tarhonul, pătrunjelul, harissa, usturoiul cu untul şi piperul.
  4. Omogenizaţi.
  5. Pe o folie de plastic formaţi un cilindru din untul rezultat.
  6. Rulaţi şi strângeţi bine pentru a elimina golurile de aer şi a forma un rulou de forma unui salam.
  7. Introduceţi la rece până la solidificare.

Untul aromat se serveşte tăiat rondele. Se adaugă rondele de unt direct pe bucăţile de carne fierbinte, pentru a forma un sos instant.

Nu adăugaţi sare şi piper pe carne înainte de a o pune pe grătar.

2 Comentarii

Adaugă un comentariu: