O reţetă simplă şi savuroasă, tortellini umpluţi cu prosciutto şi serviţi cu bacon (speck), unt şi salvie (Tortellini con burro e salvia) au o savoare aparte. Simplu de preparat, această reţetă este remarcabilă atunci când e gătită cu paste proaspete.

Porţii: 2

Timp de preparare: 30 minute

Ingrediente:

  • 300 grame tortellini cu prosciutto
  • 180 grame bacon (sau speck)
  • 2 linguri de unt
  • 2 linguri de frunze de salvie tocate mare
  • piper negru măcinat
  • 2 linguri de parmezan ras

Preparare:

  1. Fierbeţi pastele timp de 10 minute, în apă cu sare.
  2. Tăiaţi bacon-ul cubuleţe.
  3. Topiţi untul într-o tigaie.
  4. Adăugaţi şi rumeniţi uşor baconul.
  5. Adăugaţi salvia, amestecaţi timp de 30 de secunde şi luaţi tigaia de pe foc.
  6. Strecuraţi pastele şi amestecaţi-le cât sunt încă fierbinţi cu sosul din tigaie.
  7. Presăraţi cu piper negru proaspăt măcinat.

Tortellini cu bacon şi salvie se servesc fierbinţi, presăraţi cu parmezan.

print

5 Comentarii

  1. @erin, da, sunt paste gata umplute care se gasesc in magazine la raionul de paste uscate sau la vitrinele frigorifice ca paste proaspete in supermarketuri

  2. @aphextwinz, asa e, speck-ul si bacon-ul nu sunt sinonime, dar baconul e cel mai apropiat inclocuitor al acestei specialitati tiroleze.

  3. Am scris si dincolo, voi sunteti de vina, trebuie sa cercetez la fata locului, o iau de la Cortina in jos 🙂

    Mi-a mai zis cineva o treaba, cica daca faci cu tortellini cu prosciutto nu mai e nevoie sa pui carne si la sos. Asa am auzit, asa dau si eu mai departe, sanatate si sa ne auzim numai cu bine.

Comments are closed.