Tortul cu mascarpone şi căpşuni are, în ciuda aparenţei spectaculoase, o reţetă simplă, care nu necesită deloc gătire. Singura grijă trebuie acordată ingredientelor. Şi siluetei…

Reţetă: Tort de mascarpone cu căpşuni

tort-de-mascarpone

Ingrediente:

  • 250 grame biscuiţi digestivi
  • 500 ml frişcă vegetală îndulcită
  • 800 grame mascarpone
  • 2 linguri gem de căpşuni
  • 2 linguri unt gras
  • 6 linguri zahăr pudră
  • 15 ml esenţă de vanilie
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri granule gelatină
  • 1 lingură cacao
  • 250 grame căpşuni
  • 12 căpşuni în ciocolată (pentru decor)

Preparare:

  1. Ungeţi cu unt o formă de tort cu pereţi detaşabili (24-28 cm).
  2. Spălaţi, scurgeţi şi tăiaţi căpşunile (mai puţin cele pentru decor) în cuburi cu latura de aproximativ 1 centrimetru.
  3. Încălziţi laptele și adăugați granulele de gelatină. Lăsați să se dizolve 10-12 minute.
  4. Zdrobiţi bicuiţii şi amestecaţii cu o lingură de cacao.
  5. Păstraţi 3 linguri de biscuiţi pentru decor, restul amestecaţi-i cu untul topit şi gemul.
  6. Formaţi un blat din amestecul de biscuiţi şi unt topit pe fundul formei de tort. Tasaţi biscuiţii cu dosul lingurii.
  7. Introduceţi forma la rece.
  8. Într-un vas încăpător, bateţi frişca până se întăreşte.
  9. În alt vas, bateţi brânza mascarpone până devine cremoasă.
  10. Amestecaţi frişca bătută împreună cu mascarpone, zahărul pudră şi esenţa de vanilie.
  11. Încorporaţi şi omogenizaţi gelatina în amestec.
  12. Încorporaţi căpşunile tăiate, amestecând uşor.
  13. Turnaţi amestecul de brânză şi frişcă peste blat. Nivelaţi uşor.
  14. Introduceţi tortul la rece pentru 3 ore.
  15. După 3 ore, scoateţi tortul din frigider şi desprindeţi-l de margine, prin interior, cu ajutorul unui cuţit cu lamă subţire. Eliminaţi inelul exterior.
  16. Pudraţi tortul, în partea superioară şi pe lateral, cu restul de biscuiţi.
  17. Decoraţi tortul cu căpşuni în ciocolată.

 

Timp de preparare: 1 oră (plus 3 la rece)

Porţii: 12

 

Adaugă un comentariu: