Un tort simplu ca bună ziua, spectaculos şi gustos. Pregătit fără coacere,  pe bază de brânză dulce şi smântână prin care zburdă vesel stracciatella de ciocolată, şi decorat cu căpşuni proaspete, acest tort este gata să facă o impresie bună musafirilor dumneavoastră.

Porţii: 8-10

Timp de preparare: 45 de minute (plus 2-3 ore la rece)

Ingrediente:

  • 1,4 kilograme brânză dulce (de vaci)
  • 400 ml smântână
  • 6-10 linguri zahăr pudră (în funcţie de cât de dulce doriţi să fie)
  • 2 plicuri de zahăr vanilat
  • 3 linguri gelatină
  • 100 ml lapte
  • 3 linguri fulgi  de ciocolată
  • 20 căpşuni
  • 250 grame biscuiţi digestivi
  • 2 linguri de zahăr
  • 50 grame unt

Preparare:

  1. Pregătiţi o tavă de tort cu pereţi detaşabili.
  2. Zdrobiţi biscuiţii şi amestecaţi-i cu zahărul tos şi untul topit.
  3. Turnaţi amestecul de biscuiţi pe fundul tăvii şi nivelaţi-l uşor cu dosul unei linguri.
  4. Introduceţi tava cu blatul la rece.
  5. Fierbeţi laptele, luaţi-l de pe foc şi dizolvaţi în el gelatina.
  6. Cu ajutorul unui mixer, amestecaţi brânza dulce cu smântâna, zahărul vanilat şi zahăr pudră după gust.
  7. Amestecaţi brânza cu gelatina răcită.
  8. Încorporaţi cu ajutorul unei linguri, amestecând uşor, fulgii de ciocolată.
  9. Scoateţi tava din frigider, ungeţi marginile pe interior cu puţin ulei şi turnaţi amestecul peste blatul de tort.
  10. Nivelaţi amestecul din tavă şi decoraţi tortul cu căpşuni (vezi foto).
  11. Introduceţi tava la rece pentru cel puţin 2,5 ore înainte de servire.

Feliaţi tortul cu un cuţit încălzit şi uşor umezit.

[tip]Înainte de a îndepărta inelul formei de tort, desprindeţi marginile cu un cuţit cu lamă subţire.[/tip]

print

7 Comentarii

  1. L-am incercat…Incerc diverse retete pentru ca ador prajitura. Acesta este singurul cheesecake de pana acum care s-a dovedit un adevarat dezastru. Nu recomand reteta.

  2. eu am facut superbitatea asta chiar de revelion, e adevarat ca am folosit capsuni din astea fara prea mult gust ca nu e sezon
    si a fost fantastica!!! foarte buna la gust, usoara, iar fulgii aia de ciocolata sint super

    irina, nu stiu ce ai facut tu de nu ti-a iesit sau poate ca nu ti-a placut la gust – oricum, gusturile nu se discuta :), dar eu personal recomand reteta

  3. Prin “3 linguri de gelatina” ce intelegem? 3 linguri de gelatina praf sau 3 linguri de gelatina deja preparata?

  4. CevaBun, am sa fac tarta azi si sper sa nu dau gres; am 2 intrebari: care este diametrul tavii si daca imi puteti spune cam cum arata biscuitii digestivi, ce ii caracterizeaza…biscutiti simpli, crocanti se pot folosi? 🙂

    • 26-28 de cm. Biscuiţii digestivi sunt mai uscaţi, mai făinoşi, au de regulă tărâţe, ovăz, etc (multe fibre). Sunt biscuiţi produşi de Dobrogeana, biscuiţii Digesta, etc.

Comments are closed.