Aflat la limita dintre un tort pădurea neagră, un cheesecake şi un tiramisu, acestă compoziţie simplă dar cu aer festiv se dovedeşte a fi o minunată felie de dulce. Preparaţi-l din timp şi bucuraţi-vă pe îndelete de el.

Oreo este numele unor biscuiţi, marcă înregistrată a Kraft Jacobs Suchard, foarte populari în Statele Unite, China şi alte ţări, formaţi din 2 biscuiţi cu cacao lipiţi între ei cu o cremă albă pe bază de unt. De câteva luni biscuiţii Oreo se comercializează şi în România.

Porţii: 8-12

Timp de preparare: 60 de minute (plus 3 ore la rece)

Ingrediente:

  • 3 pachete biscuiţi Oreo (aprox 500 grame)
  • 500 ml frişcă vegetală îndulcită
  • 800 g mascarpone
  • 2 linguri gem de căpşuni
  • 2 linguri unt gras
  • 6 linguri zahăr pudră
  • 15 ml esenţă de vanilie
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri granule gelatină
  • 500 grame cireşe
  • 2 albuşuri
  • 5 linguri zahăr tos

Preparare:

  1. Ungeţi cu unt o formă de tort cu pereţi detaşabili.
  2. Scoateţi sâmburii din majoritatea cireşelor. Păstraţi 14-16 cireşe cu tot cu sâmbure şi codiţă.
  3. Dați în clocot laptele într-o crăticioară. Luați-l de pe foc, lăsați-l să se răcească puțin și adăugați granulele de gelatină. Lăsați să se dizolve 10-12 minute.
  4. Amestecaţi cireşele fără sâmburi cu 2 linguri de zahăr şi lăsaţi-le la scurs.
  5. Zdrobiţi 2 cutii de biscuiţi Oreo.
  6. Amestecaţi biscuiţii cu untul topit, gemul şi cireşele.
  7. Formaţi un blat din amestecul de biscuiţi şi cireşe pe fundul formei de tort. Tasaţi biscuiţii cu dosul lingurii.
  8. Introduceţi forma la rece.
  9. Într-un vas încăpător, bateţi frişca până se întăreşte.
  10. În alt vas, bateţi brânza mascarpone până devine cremoasă.
  11. Amestecaţi frişca bătută împreună cu mascarpone, zahărul pudră şi esenţa de vanilie.
  12. Încorporaţi şi omogenizaţi gelatina în amestec.
  13. Turnaţi amestecul de brânză şi frişcă peste blat. Nivelaţi uşor.
  14. Introduceţi tortul la rece pentru 3 ore.
  15. Treceţi cireşele cu codiţă prin albuşul de ou.
  16. Treceţi cireşele prin zahărul tos în aşa fel încât granulele de zahăr să se lipească de cireşe.
  17. Lăsaţi albuşul de ou să se întărească pentru a lipi bine granulele de zahăr.
  18. Pisaţi ultimul pachet de Oreo.
  19. După 3 ore, scoateţi tortul din frigider şi desprindeţi-l de margine, prin interior, cu ajutorul unui cuţit cu lamă subţire. Eliminaţi inelul exterior.
  20. Pudraţi tortul, în partea superioară şi pe lateral, cu restul de biscuiţi Oreo pisaţi.
  21. Decoraţi tortul cu cireşe “cristalizate”.

Tortul cu Oreo, cireşe şi mascapone se serveşte rece.

printează

15 Comentarii

  1. @cristina, poti sa inlocuiesti ciresele cu cirese sau visine congelate. Le decongelezi, le scurgi si le treci prin zahar pudra si/sau lapte praf, ca sa absoarba eventualul lichid pe care il pot lasa.

Adaugă un comentariu: