Tocaniţa de pui cu ardei copt, roşii şi usturoi e o lucrătură pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Dulce acrişoară, subtil aromată de ardeiul copt însoţit de usturoi, binecuvântată cu verdeaţă din belşug, acestă tocăniţă vă va aminti de gustul verii chiar şi în cea mai friguroasă iarnă, când ţurţurii pleznesc de frig la streaşină. Tot ce vă mai trebuie e o mămăligă aburind nerăbdătoare alături. Să aveţi poftă!

Reţetă: Tocăniţă de pui cu ardei copt

tocana-pui

Ingrediente

  • 1 piept de pui fără os (sau mai bine 2 pulpe dezosate )
  • 4 ardei copţi din conservă (cu tot cu 100 ml de lichid)
  • 1 ceapă
  • 1 conservă de roşii (întregi sau cuburi)
  • 4 căţei de usturoi
  • 1 foaie de dafin
  • 1 linguriţă de zahăr
  • 700 ml supă de pui sau legume (opţional)
  • 3 linguri de ulei
  • 2 linguri verdeaţă tocată (pătrunjel, mărar)
  • sare
  • piper

Preparare

  1. Alegeţi şi curăţaţi carnea.
  2. Tăiaţi carnea în îmbucături potrivite.
  3. Tăiaţi ardeiul copt în pătrăţele cu latura de 3-4 centimetri.
  4. Curăţaţi şi tocaţi ceapa.
  5. Curăţaţi şi tocaţi usturoiul.
  6. Încingeţi uleiul într-o crăticioară sau tigaie adâncă.
  7. Adăugaţi şi rumeniţi carnea câteva minute.
  8. Adăugaţi şi sotaţi ceapa.
  9. Adăugaţi roşiile, zeama din borcan şi supa (sau echivalentul în apă).
  10. Adăugaţi foaia de dafin şi 1 linguriţă de sare (dacă nu folosiţi supă).
  11. Fierbeţi acoperit aproximativ 30 de minute.
  12. Adăugaţi ardeiul copt, zahărul şi usturoiul şi mai fierbeţi 10 minute. Completaţi cu apă dacă este cazul.
  13. Asezonaţi cu sare şi piper.
  14. Tocăniţa de pui cu ardei copt se serveşte fierbinte cu orez, cartofi fierţi sau piure sau, şi mai bine, cu mămăligă.

Timp de pregătire: 15 minute

Timp de gătire: 45 minute

Porţii: 2

 

Adaugă un comentariu: