Măruntaiele de pui, pipote şi inimoare, scăldate într-un sos cremos de smântână cu nuanţe de muştar, servite cu mămăligă roşie, colorată cu sfeclă.
Câteva detalii care transformă un meniu banal în unul memorabil.

Porţii: 4

Timp de preparare: 2 ore

Ingrediente:

  • 1,4 kilograme măruntaie de pui (inimi şi pipote)
  • 1 litru supă de pui
  • 70 de grame de unt
  • 1 ceapă medie
  • 400 ml smântână grasă
  • 2 linguri muştar de Dijon (sau alt muştar puternic)
  • 2 linguri oţet cu tarhon (sau 2 linguri de oţet şi o lingură de tarhon tocat)
  • 200 grame de mălai
  • 2 linguri de sfeclă (proaspătă sau din borcan)
  • sare şi piper alb

Preparare:

  1. Curăţaţi şi spălaţi măruntaiele de pui. Daca pipotele sunt prea mari tăiaţi-le în două.
  2. Decojiţi şi tocaţi ceapa.
  3. Încingeţi 50 de grame de unt într-o tigaie adâncă sau cratiţă.
  4. Adăugaţi ceapa tocată şi sotaţi-o până devine sticloasă.
  5. Adăugaţi măruntaiele de pui şi sotaţi-le uşor.
  6. Stingeţi totul cu supa de pui, adăugaţi oţetul cu tarhon şi lăsaţi să fiarbă, la foc mediu, timp de 1 oră şi jumătate, până când carnea s-a înmuiat.
  7. Pasaţi sfecla şi puneţi-o la fiert, împreună cu restul de unt, în apa în care faceţi mămăliga. Faceţi o mămăligă de consistenţă medie.
  8. După ce carnea s-a fiert, adăugaţi un liezon din smântână cu muştar. Amestecaţi bine şi adăugaţi apă dacă este prea gros sosul.
  9. Potriviţi sosul de sare şi piper şi serviţi cu mămăliga roşie.
Dacă folosiţi sfeclă din borcan nu o fierbeţi prea mult deoarece se va decolora şi va influenţa direct culoarea mămăligii.
printează
loading...

Adaugă un comentariu: