O metodă excelentă de a folosi chiftelele este transformarea lor într-o mâncare. Iată-le aici înlocuind carnea sau cârnaţii în această tocăniţă de cartofi. Simplu şi eficient.

Când preparaţi chiftele, faceţi mai multe. Le puteţi congela şi păstra pentru astfel de reţete.

Vezi aici rețeta de tocană de legume la ceaun.  

Reţetă: Tocăniță de cartofi cu chiftele

Tocanita-de-cartofi-cu-chiftele

Ingrediente:

  • 20 chiftele
  • 1,2 kilograme cartofi
  • 1 ceapă mare
  • 1 căţel de usturoi
  • 3 linguri pastă de tomate
  • 1 linguriţă cimbru uscat
  • 2 linguri mărar proaspăt tocat
  • 1 foaie de dafin
  • 2 linguri ulei
  • 1 linguriţă de zahăr
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Curăţaţi cartofii, ceapă şi usturoiul.
  2. Tăiaţi cartofii cubuleţe.
  3. Tocaţi ceapa şi usturoiul.
  4. Încingeţi uleiul într-o cratiţă.
  5. Adăugaţi şi sotaţi ceapa timp de 1 minut.
  6. Adăugaţi cartofii şi usturoiul.
  7. Acoperiţi cartofii cu apă.
  8. Adăugaţi o lingură rasă de sare şi foaia de dafin. Lăsaţi să fiarbă la foc mic 20 de minute.
  9. Adăugaţi pasta de tomate, cimbrul şi zahărul şi lăsaţi să mai dea câteva clocote.
  10. Adăugaţi chiftele în sos şi lăsaţi-le să fiarbă 5 minute împreună cu restul îngredientelor. Completaţi cu apă dacă e cazul.
  11. Asezonaţi cu sare şi piper.
  12. Adăugaţi mărarul şi opriţi focul.
  13. Tocăniţa de cartofi cu chiftele se serveşte ca atare cu murături sau salate de sezon.

 

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătire: 30 minute

Porții: 4

Adaugă un comentariu: