O metodă excelentă de a folosi chiftelele este transformarea lor într-o mâncare. Iată-le aici înlocuind carnea sau cârnaţii în această tocăniţă de cartofi. Simplu şi eficient.
[tip]Când preparaţi chiftele, faceţi mai multe. Le puteţi congela şi păstra pentru astfel de reţete.[/tip]
Vezi aici rețeta de tocană de legume la ceaun.
Reţetă: Tocăniță de cartofi cu chiftele
Ingrediente:
- 20 chiftele
- 1,2 kilograme cartofi
- 1 ceapă mare
- 1 căţel de usturoi
- 3 linguri pastă de tomate
- 1 linguriţă cimbru uscat
- 2 linguri mărar proaspăt tocat
- 1 foaie de dafin
- 2 linguri ulei
- 1 linguriţă de zahăr
- sare
- piper
Preparare:
- Curăţaţi cartofii, ceapă şi usturoiul.
- Tăiaţi cartofii cubuleţe.
- Tocaţi ceapa şi usturoiul.
- Încingeţi uleiul într-o cratiţă.
- Adăugaţi şi sotaţi ceapa timp de 1 minut.
- Adăugaţi cartofii şi usturoiul.
- Acoperiţi cartofii cu apă.
- Adăugaţi o lingură rasă de sare şi foaia de dafin. Lăsaţi să fiarbă la foc mic 20 de minute.
- Adăugaţi pasta de tomate, cimbrul şi zahărul şi lăsaţi să mai dea câteva clocote.
- Adăugaţi chiftele în sos şi lăsaţi-le să fiarbă 5 minute împreună cu restul îngredientelor. Completaţi cu apă dacă e cazul.
- Asezonaţi cu sare şi piper.
- Adăugaţi mărarul şi opriţi focul.
- Tocăniţa de cartofi cu chiftele se serveşte ca atare cu murături sau salate de sezon.
Timp de pregătire: 10 minute
Timp de gătire: 30 minute
Porții: 4