Da, aţi citit bine. Chiar asta e. Un sandviş din pâine toast, cu brânză cu mucegai albastru (Gorgonzola sau altceva similar), rumenit la grill, tigaie sau în sandwich-maker şi servit cu dulceaţă de vişine. Încercaţi-l şi veţi fi suprinşi de gustul rafinat al acestei combinaţii, în care gustul picant al brânzei topite între feliile de pâine rumenite interacţionează cu notele dulci-acrişoare ale dulceţii.

Vezi aici și rețeta de Cotlet de porc cu sos de Gorgonzola.

Reţetă: Toast cu brânză cu mucegai și dulceață de vișine

Turnați dulceața

Ingrediente:

  • 8 felii de pâine toast
  • 130 gr brânză cu mucegai albastru
  • 50 gr unt gras (minim 80% grăsime) la temperatura camerei
  • 4 linguri dulceaţă de vişine

Preparare:

  1. Tăiaţi brânza în felii subţiri sau sfârîmaţi-o cu o furculiţă pentru a o putea tartina.
  2. Faceţi patru perechi, potrivite ca dimensiuni, din feliile de pâine şi puneţi brânza în mod egal între ele.
  3. Ungeţi cu unt partea superioară a sandwich-urilor şi puneţi-le într-o tigaie (de preferat de teflon) cu partea unsă în jos. Rumeniţi-le la foc mediu.
  4. În timp ce pâinea se prăjeşte şi brânza se topeşte în interior, ungeţi cu unt şi cealaltă parte a sandwich-urilor şi întoarceţi-le, cu grijă să nu vă ardeţi, pentru a se rumeni pe ambele părţi.
  5. Sandwich-urile se taie în două, pe diagonală, şi se serveşte fiecare bucată cu o linguriţă de gem deasupra.

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătire: 10 minute

Porții: 2

[tip]Acest toast este potrivit cu orice dulceaţă de fructe roşii sau negre şi este cu adevărat spectaculos alături de dulceaţa de coacăze.[/tip]

print

11 Comentarii

  1. Arata extraordinar de bine! Si eu sunt mare amator de branza cu mucegai, imi place mai ales pe paine neagra cu un ceai verde cald. Interesanta si ideea cu dulceata de visine. Doar de visine poate fi? Uh… ce bine arata.

  2. Branzeturile se inteleg bine cu fructele. Cu unele mai bine decat cu altele. Cat despre dulceata ea poate fi aproape de orice fel dar cel mai bine merge cu dulceturi rosii si negre: capsuni, fructe de padure etc.

  3. am facut si eu chiar azi; super bune!!! si am incercat si 2 retete de miel, daca-mi ies va dau de baut!!!

  4. Io am mancat doar pane de branza cu mucegai cu gem asa ca intuiesc deja ce si cum:)

  5. o sa incerc chiar si numai pentru ca nimeni nu ma crede ca top of the list la mine sunt capsunile cu smantana si mamaliga!

Comments are closed.