Tikka masala cu creveţi şi mazăre este o mâncare pe atât de simplă de realizat pe atât de complexă în arome. Creveţii şi mazărea, scăldaţi într-un sos cremos, dulce-picant, sunt o desfătare pentru iubitorii aromelor indiene. O reţetă pentru începători.

Vezi şi tikka masala cu pui.

Reţetă: Tikka masala cu creveţi şi mazăre

curry-creveti_mazare

Ingrediente:

  • 24 de creveţi mari
  • 1 cană mazăre congelată
  • 3 linguri de ulei sau de ghee
  • 1 ceapă mare
  • 5 căţei de usturoi
  • 3 linguri de ghimbir ras
  • 3 linguri pastă de tomate
  • 2 linguri garam masala
  • 1 linguriţă fulgi de ardei iute
  • 3 rulouri de scorţişoară
  • 300 ml apă
  • 1 cană de iaurt
  • 2 linguri coriandru tocat
  • 1 lingură rasă de zahăr
  • sare
  • piper
  • orez fiert pentru servire

Preparare:

  1. Curăţaţi ceapa şi usturoiul.
  2. Tocaţi ceapa şi pisaţi usturoiul.
  3. Răzuiţi ghimbirul.
  4. Curăţaţi creveţii, înlăturaţi-le învelişul de pe coadă şi scoateţi intestinul (vezi video).
  5. Încingeţi grăsimea într-o tigaie adâncă şi sotaţi ceapa la foc mic până se înmoaie.
  6. Adăugaţi condimentele (inclusiv scorţişoara), 1 lingură rasă de sare, 1/2 linguriţă de piper, ghimbirul şi usturoiul şi mai sotaţi 5 minute.
  7. Adăugaţi pasta de tomate, zahărul şi apa.
  8. Fierbeţi până când ceapa s-a înmuiat.
  9. Adăugaţi mazărea şi iaurtul.
  10. Când amestecul reîncepe să fiarbă, adăugaţi creveţii.
  11. Fierbeţi încă cinci minute.
  12. Asezonaţi cu sare şi piper după gust.
  13. Serviţi cu orez Basmati (vezi cum se fierbe), presărat cu coriandru proaspăt tocat.

 

Timp de preparare: 10 minute

Timp de gătire: 30 minute

Porţii: 4

printează

2 Comentarii

Adaugă un comentariu: