O gustare caldă care copleşeşte simţurile. O delicatesă în manieră nord-franceză (populară şi în Elveţia), tartina (sau chiar tarta) cu ceapă caramelizată în oţet balsamic şi brânză de capră topită la cuptor este gustarea perfectă lângă un vin roşu dens, cu un buchet bogat. Desfătare de iarnă târzie şi de noapte timpurie.

Porţii: 4

Timp de preparare: 30 de minute

Tartine calde cu ceapă caramelizată şi brânză de capră Ingrediente:

  • 1 baghetă mare
  • 3 cepe roşii
  • 200 grame brânză de capră
  • 6 linguri ulei de măsline extravergine
  • 6 linguri de oţet balsamic
  • 1 linguriţă de zahăr
  • 1 linguriţă de cimbru
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Încingeţi cuptorul la 200 de grade Celsius.
  2. Tăiaţi bagheta în felii groase de 1 deget.
    [tip]Pentru a obţine felii mai lungi,  tăiaţi feliile oblic.[/tip]
  3. Plasaţi feliile de pâine într-o tavă şi introduceţi-le la cuptor timp de 3-4 minute.
  4. Curăţaţi şi tăiaţi ceapa peştişori.
  5. Încingeţi 2 linguri de ulei într-o tigaie.
  6. Adăugaţi şi sotaţi ceapa timp de 2-3 minute, până când se înmoaie şi îşi schimbă culoarea.
  7. Adăugaţi oţetul balsamic şi zahărul.
  8. Caramelizaţi ceapa, amestecând constant, la foc mic, până când se înmoaie şi scade la jumătate.
  9. Adăugaţi cimbrul. Asezonaţi cu sare şi piper.
  10. Întoarceţi feliile de pâine în tavă şi stropiţi-le cu ulei de măsline.
  11. Puneţi pe fiecare felie de pâine câte 1 lingură de ceapă caramelizată.
  12. Adăugaţi peste fiecare tartină câte o feliuţă de brânză de capră.
  13. Introduceţi tava la cuptor pentru alte 3-4 minute, până când brânza prinde a se topi.

Tartinele cu ceapă caramelizată şi brânză de capră se consumă imediat.

[tip]Folosind aceleaşi ingrediente – pentru umplutură – puteţi realiza o tartă.[/tip]

print

2 Comentarii

  1. Ce buna e tartina asta!!!!!! MMMMMMMMMMMmm! A facut si Alberto, dar i-a mai adaugat si un muschiulet de porc taiat subtire si prajit la baza. Asta da, desfata cu adevarat simturile unui gras. Sau… grase…
    Va pupam! Si mai intrati pe elfogondelaperlagris sa vedeti ce mai mancam noi. 🙂

Comments are closed.