O gustare rece rapidă, dedicată celor care apreciază cu adevărat gustul somonului – tartar de somon. Popular în special în nordul continetului european, tartar-ul de somon este, aşa după cum îi spune numele, un preparat fără tratament termic, servit rece. Este un favorit pentru petreceri cu mulți invitați, alături de alte gustări reci pe bază de pește sau fructe de mare.

Reţetă: Tartar de somon

tartar_somon

Ingrediente:

  • 250 grame somon crud, fără oase şi piele
  • 100 grame somon afumat
  • 2 linguri mărar proaspăt tocat
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • piper proaspăt măcinat

Preparare:

  1. Tocaţi fin somonul crud şi cel afumat.
  2. Tocaţi fin mărarul.
  3. Extrageţi zeama de lămâie.
  4. Amestecaţi somonul cu mărarul, zeama de lămâie şi uleiul de măsline.
  5. Lăsaţi amestecul să se infuzeze 10 minute.
  6. Tartar-ul de somon se serveşte rece sau la temperatura camerei, cu pâine prăjită sau wassa.

Timp de pregătire: 15 minute

Porții: 4

Este foarte important ca peștele să fie proaspăt, iar pregătirea să respecte normele de igienă.  

Adaugă un comentariu: