O tartă rapidă, pe cât de arătoasă pe atât de gustoasă – tarta de ciuperci cu brânză. Aluatul de foietaj îşi dovedeşte din plin eficienţa şi în această combinaţie, în care farmecul ciupercilor e întrecut doar de consistenţa brânzei de burduf.

Vezi aici și rețeta de Tartă cu ricotta. 

Reţetă: Tartă de ciuperci cu brânză

Tarta de ciuperci cu brânză și roșii cherry

Ingrediente:

  • 700 grame aluat foietaj
  • 400 grame ciuperci
  • 250 grame brânză de burduf
  • 2 ouă
  • 2 linguri smântână
  • 1 ceapă mică
  • 1 pahar supă de legume sau pui
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură mărar tocat
  • 1 lingură pătrunjel tocat
  • 7-8 roşii cherry
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Încingeţi focul la 160 de grade.
  2. Curăţaţi ceapa şi tocaţi-o fin. Tăiaţi ciupercile. Tocaţi verdeţurile. Spălaţi roşile şi tăiaţi-le în două.
  3. Încingeţi uleiul într-o tigaie.
  4. Adăugaţi ceapa şi, după ce se sticleşte, ciupercile.
  5. Stingeţi cu supa şi lăsaţi să fiarbă, la foc mic, până când ciupercile se înmoaie şi lichidul scade la jumătate.
  6. Adăugaţi verdeţurile şi trageţi tigaia de pe foc. Asezonaţi cu sare şi piper.
  7. Aşezaţi aluatul în forma de tartă. Presaţi-l bine pentru a lua forma tăvii. Tăiaţi marginile care depăşesc conturul.
  8. Introduceţi tava la cuptor pentru 8 minute.
  9. Bateţi ouăle cu smântâna şi puţină sare şi turnaţi-le peste ciupercile din tigaie. Amestecaţi bine.
  10. După ce tava a stat 8 minute în cuptor, scoateţi-o şi turnaţi amestecul de ciuperci cu ouă în mijloc.
  11. Presăraţi brânza de burduf peste şi decoraţi cu jumătăţi de roşii (vezi foto).
  12. Introduceţi tava la cuptor pentru alte 12 minute.
  13. Tarta cu ciuperci şi brânză se poate consuma atât caldă cât şi rece.

Timp de pregătire: 20 minute

Timp de gătire: 30 minute

Porții: 8

Deoarece foietajul este fragil, aşteptaţi să se răcească tarta puţin înainte de a o scoate din tavă sau, dacă nu este o tavă teflonată, tăiaţi-o direct în ea. 
printează

Adaugă un comentariu: