O delicatesă vegetariană, o reţetă desăvârşit de simplă, suprinzător de gustoasă, ce poate servi atât ca garnitură cât şi ca fel de mâncare în sine. Serviţi reci, alături de frigărui cu arome orientale, tăieţeii reci cu susan sunt o bucurie la casa omului.

Porţii: 4-6

Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente:

  • 500 grame tăieţei din grâu (preferabil orientali, cu ou)
  • 6 linguri sos de soia
  • 3 căţei de usturoi
  • 3 linguri zahăr brun
  • 3 linguri oţet (preferabil din orez)
  • 3 linguri ulei de susan
  • 1 linguriţă ulei picant (opţional)
  • 3 cepe verzi
  • 2 linguri seminţe de susan
  • piper proaspăt măcinat

Preparare:

  1. Curăţaţi ceapa şi usturoiul.
  2. Pisaţi usturoiul şi tăiaţi ceapa verde rondele.
  3. Amestecaţi sosul de soia cu oţetul, zahărul, uleiul de susan şi cel picant.
  4. Amestecaţi sosul până când zahărul s-a dizolvat.
  5. Fierbeţi tăieţeii şi, cât sunt încă fierbinţi, stropiţi-i cu sosul preparat înainte.
  6. Amestecaţi bine pastele cu sosul.
  7. Adăugaţi usturoiul şi rondele de ceapă.
  8. Amestecaţi din nou.
  9. Presăraţi cu susan.
  10. Introduceţi pastele la rece pentru 30 de minute înainte de servire.

Tăieţeii cu susan se servesc reci, ca atare sau ca garnituri.

print

5 Comentarii

  1. Hmm, in primul rand din 500 de grame de taitei iti iese cat sa hranesti bunici, parinti, copii, catel, pisoi si mai si ramane. Eu am facut din 250 de grame si tot mi s-a parut mult. Dar la cantitatea mea mi se pare cam putin sos(eu am pus tot jumatate din fiecare) A trebuit sa mai adaug apoi din toate cate un pic ca parca nu prea avea gust. Sau poate ma asteptam eu sa iasa mai aromati

Comments are closed.