Când vine vorba de paste, tagliatellele proaspete cu sos roșu sunt o alegere foarte bună pentru un prânz sățios. Cu un conținut caloric mai scăzut decât pastele cu sos pe bază de smântână, această rețetă de tagliatelle este ușor de preparat, este rapidă și se servește imediat.
Dacă vreți să începeți să gătiți paste, simplu și rapid, de aici ar trebui să începeți. Filmul s-ar putea să vă fie de folos.
Porții: 3
Timp de preparare: 20 minute
Ingrediente:
- 300 tagliatelle proaspete (se pot înlocui cu orice paste lungi, uscate)
- 250 ciuperci albe
- 200 grame prosciutto cotto (şuncă fiartă)
- 4 căței de usturoi
- 2 cutii de roșii în bulion (decojite și tocate)
- 1 linguriță rasă de zahăr
- 2 linguri de ulei de măsline
- parmezan
- pătrunjel verde pentru decor
- sare și piper
Preparare:
- Tăiați ciupercile în cuburi potrivit de mari. Tăiați prosciutto în bucăți mărișoare. Tocați usturoiul din cuțit (vezi video).
- Într-o tigaie încăpătoare, puneți uleiul de măsline la încins. Puneți ciupercile și amestecați până se rumenesc. Adăugați usturoiul, apoi prosciutto și continuați să amestecați.
- Stingeți cu pasta de roșii. Presarați zahărul. Lăsați sosul la foc mic câteva minute.
- Potriviți de sare și piper (veți pune parmezan la sfârșit așa că nu exagerați cu sarea). Opriți focul. Adăugați pătrunjel proaspăt tocat.
- Separat, fierbeți pastele al dente (conform instrucțiunilor de pe ambalaj). Dacă sunt paste proaspete, făcute în casă, fierbeți-le aproximativ 6 minute (în cazul în care sunt mai groase, verificați-le înainte de a le lua de pe foc).
- După ce ați scurs pastele, amestecați-le cu sosul (după ce ați oprit focul). Atenție să nu rupeți pastele.
Decorați cu pătrunjel verde proaspăt și parmezan ras.
De departe cele mai bune paste pe care le-am mancat! Am adaptat putintel reteta, am pus rosii oparite si pisate in locul celor din conserva. Azi mai fac inca o data reteta, de data aceasta incerc cu kaiser. Multumesc pentru ideile fenomenale!
Comments are closed.