Supa cremă “Primavera” este de fapt o supă de legume cu pui, o o reconsiderare, ca formă şi procesare, a unei clasice supe de pui care, în noua prezentare, are un plus de rafinament. Dulceaţa şi culoarea boabelor  de mazăre sunt cele care dau startul schimbării pentru această supiţă bună şi blândă ca o zi de primăvară, iar menta şi lămâia o împrospătează.

Porţii: 8

Timp de preparare: 80 de minute

Ingrediente:

  • 2 bucăți de piept de pui
  • 1 ceapă mare
  • 3 căţei de usturoi
  • 2 cartofi mari
  • 2 morcovi
  • 1 cană rondele de tulpină de ţelină
  • 2 căni boabe de mazăre congelate
  • 250 ml smântână dulce
  • 2 linguri de unt
  • 3 linguri frunze de mentă proaspătă
  • 1/2 lămâie
  • sare
  • piper
  • crutoane pentru servire

Preparare:

  1. Curăţaţi ceapa, usturoiul, morcovii şi ţelina.
  2. Tocaţi ceapa şi usturoiul şi tăiaţi legumele în cuburi.
  3. Topiţi untul într-o oală.
  4. Adăugaţi şi sotaţi ceapa şi usturoiul 30 de secunde fără să îşi schimbe culoare.
  5. Adăugaţi morcovii şi ţelina şi mai sotaţi 1-2 minute. Păstraţi cartofii în apă rece.
  6. Adăugaţi aproximativ 3,5 litri de apă.
  7. Adăugaţi pieptul de pui şi 1 lingură de sare.
  8. Fierbeţi şi spumiţi pînă când carnea de pui s-a pătruns (aproximativ 30 de minute).
  9. Scoateţi pieptul de pui şi adăugaţi cartofii.
  10. Fierbeţi încă 20 de minute.
  11. Adăugaţi mazărea, lăsaţi să mai dea câteva clocote şi opriţi focul.
  12. Pasaţi supa cu ajutorul unui blender.
  13. Adăugaţi supa în oală, încorporaţi smântâna dulce şi menta tocată.
  14. Asezonaţi cu zeamă de lămâie, sare şi piper.
  15. Serviţi supa cu crutoane şi fâşii de carne de pui.

Supa de legume cu pui “Primavera” se serveşte caldă sau chiar rece.

Dacă supa este prea subţire, se leagă cu 1-2 linguri de făină amestecate cu apă, dacă este prea concentrată se diluează cu câteva linguri de apă.

Adaugă un comentariu: