Supă picantă de midii

Ți-a plăcut? Dă mai departe!EmailFacebookTwitterPinterestGoogle+StumbleUpon

Specialitate siciliană răspândită în toată Italia, zuppa di cozze s-ar traduce aproximativ în română prin supă de midii. De fapt este un sos dulce-acrişor şi totodată picant de roşii care însoţeşte un bol de midii. Un adevărat răsfăţ.

Porţii: 2

Timp de preparare: 80-90 de minute

Ingrediente:

  • 1 kilogram de midii proaspete cu tot cu cochilie
  • 3-4 roşii sau 1 conservă de 400 grame
  • 3 căţei de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 150 ml vin alb sec
  • 1 ardei iute
  • 1 legăturică de pătrunjel
  • 1 linguriţă rasă de zahăr
  • sare
  • piper proaspăt măcinat

Preparare:

  1. Decojiţi roşiile şi tocaţi-le.
  2. Curăţaţi şi tocaţi usturoiul.
  3. Tăiaţi cozile pătrunjelului. Tocaţi atât cozile cât şi frunzele de pătrunjel fără să le amestecaţi între ele.
  4. Scoateţi seminţele ardeiului şi tocaţi-l fin.
  5. Spălaţi şi curăţaţi midiile urmând instrucţiunile de aici.
  6. Puneţi midiile la fiert într-o oală cu capac cu o cană de apă şi paharul de vin.
  7. Scuturaţi de câteva ori oala pe foc pentru ca lichidul să se distribuie în tot vasul.
  8. După ce toate midiile s-au deschis (aproximativ 5 minute), scoateţi midiile (aruncaţi-le pe cele nedeschise) şi sucul din oală. Păstraţi sucul separat.
  9. Încingeţi uleiul în aceeaşi oală.
  10. Adăugaţi usturoiul, ardeiul iute şi codiţele de pătrunjel tocate şi sotaţi-le un minut.
    Usturoiul trebuie doar să-şi elibereze aroma. Atenţie să nu-l ardeţi.
  11. Adăugaţi roşiile, zahărul, 1/2 linguriţă de sare şi sucul  în care au fiert midiile (strecurat de impurităţi şi potenţiale resturi de cochilie).
  12. Fierbeţi 10 minute, până când supa scade şi se îngroaşă. Adăugaţi midiile şi restul de pătrunjel şi acoperiţi.
  13. Mai fierbeţi 2-3 minute şi luaţi de pe foc.

Supa de midii se serveşte fierbinte cu felii de pâine prăjită.

Ți-a plăcut? Dă mai departe!EmailFacebookTwitterPinterestGoogle+StumbleUpon

Comenteaza folosind profilul tau de facebook!

Lasă un comentariu