Săţioasă şi gustoasă, intensă şi aromată, această supă relativ simplu de gătit satisface şi cele mai rafinate gusturi. O supă de peşte excepţională în care gusturile nord europene se bucură de un accent oriental dat de amestecul prafului de curry.

Porţii: 12

Timp de preparare: 80 de minute

Ingrediente:

  • 400 grame file de somon
  • 400 grame file de cod
  • 400 grame cozi de creveţi
  • 1 ceapă mare
  • 4 căţei de usturoi
  • 3 morcovi mari
  • 2 cartofi
  • 4-5 tije tulpină de ţelină (apio)
  • 1 cutie roşii cubuleţe (450 grame)
  • 300 ml smântână dulce (minim 30 % grăsime)
  • 2 linguri praf de curry
  • 3 frunze de dafin
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri mărar tocat
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Curăţaţi morcovii şi ţelina şi tăiaţi-le cubuleţe.
  2. Curăţaţi ceapa, usturoiul şi cartofii şi tocaţi totul mărunt.
  3. Tăiaţi peştele în cuburi potrivit de mari.
  4. Încingeţi uleiul într-o cratiţă.
  5. Sotaţi ceapa şi usturoiul 1 minut.
  6. Adăugaţi cartofii şi praful de curry.
  7. Stingeţi cu 7 litri de apă.
  8. Adăugaţi foile de dafin, puţină sare şi lăsaţi să fiarbă 30 de minute.
  9. Adăugaţi morcovii şi ţelina.
  10. Când morcovii s-au pătruns, reduceţi focul şi adăugaţi roşiile şi smântâna.
  11. Lăsaţi să dea câteva colcote şi adăugaţi bucăţile de peşte şi creveţii.
  12. Asezonaţi cu sare şi piper.
  13. Lăsaţi să mai fiarbă 5 minute şi opriţi focul.
  14. Adăugaţi mărarul tocat.

Supa de peşte cu creveţi şi curry se serveşte fierbinte, cu pâine.

print