Versiune rafinată a unei supe clasice italiene (Zuppa di Pomodoro), supa crema de roşii cu busuioc şi mentă, dulce-acrişoară şi picant-parfumată, este, pe cât de simplu de realizat, pe atât de complexă în arome. O delicatesă!

Vezi aici și rețeta de Supă cremă de roșii cu ardei copt și Gorgonzola.

Reţetă: Supă cremă de roșii cu busuioc și mentă

Supa crema de rosii cu menta si busuioc

Ingrediente:

  • 6 roşii mari, bine coapte
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 1 cartof mare
  • 1 ceapă mare
  • 3 căţei de usturoi
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 ardei iute roşu (opţional)
  • 2 linguri busuioc tocat
  • 1 lingură mentă tocată
  • 1 linguriţă de zahăr
  • sare
  • piper proaspăt măcinatplus (opţional):
  • crutoane pentru servire
  • smântână dulce pentru servire/decor

Preparare:

  1. Decojiţi roşiile şi tocaţi-le.
  2. Curăţaţi cartoful şi tăiaţi-l cubuleţe.
  3. Curăţaţi şi tocaţi ceapa şi usturoiul.
  4. Scoateţi seminţele ardeiului şi tocaţi-l.
  5. Încingeţi uleiul într-o oală.
  6. Adăugaţi şi sotaţi 30 de secunde ceapa, usturoiul şi ardeiul iute.
  7. Adăugaţi roşiile tocate şi pasta de tomate. Amestecaţi des.
  8. Adăugaţi cartofii şi 1 litru de apă.
    Cantitatea de apă adaugată depinde de cât de mari şi zemoase sunt roşiile dar şi de cât de concentrată este pasta de tomate.
  9. Fierbeţi 35-40 de minute până când cartofii au fiert bine.
  10. Adăugaţi menta, busuiocul, zahărul, sare şi piper după gust. Lăsaţi să mai dea câteva clocote.
  11. Pasaţi totul cu un blender sau robot de bucătărie şi, dacă doriţi, strecuraţi.
  12. Supa de roşii cu busuioc şi mentă se serveşte fierbinte sau la temperatura camerei, decorată cu smântână dulce.

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătire: 45 minute

Porții: 4

2 Comentarii

  1. Foarte buna reteta, am testat-o in varianta fara ardei iute si rezultatul e foarte gustos, astfel incat azi am sa o gatesc din nou 🙂

Adaugă un comentariu: