Supa de roşii, crema de roşii cum o numesc unii mai subţiri, este o supă cremă universală regăsită în toate culturile, civilizaţiile şi bucătăriile. Chiar şi la noi, unde cremele nu fac parte din meniul cotidian, supa de roşii este supa cremă prin excelenţă. Dulce acrişoară, parfumată cu diverse verdeţuri, bogată în vitamine, supa cremă de roşii se dovedeşte a fi extrem de versatilă şi disponibilă să servească drept punct de plecare pentru oriunde te poate duce imaginaţia.

Combinată cu aroma dulce afumată a ardeiului copt şi servită cu bucăţele picante de gorgonzola care se topesc în crema fierbinte, supa de roşii poate fi un bun început al unei mese rafinate.

Porţii: 4

Timp preparare: 20 minute

Ingrediente:

  • 1 kilogram roşii bine coapte
  • 1 lingură de zahăr
  • 2 ardei copţi, roşii
  • 20 gr unt
  • 1 ceapă mică
  • 400 ml supă de legume
  • 80 gr brânză gorgonzola
  • 4 linguriţe de smântână
  • sare după gust

Preparare:

  1. Curăţaţi şi tocaţi ceapa.
  2. Spălaţi şi tăiaţi în bucăţi potrivit de mari roşiile.
  3. Rupeţi ardeii copți curățați în fâşii.
  4. Topiţi într-o cratiţă untul. Adăugaţi ceapa. Nu o lăsaţi să se rumenească. Ceapa trebuie doar să-şi elibereze, discret, aroma.
  5. Când s-a înmuiat ceapa, adăugaţi roşiile și lingura de zahăr. Lăsaţi-le să se înmoaie puţin și să se caramelizeze zahărul; adăugaţi ardeiul copt şi supa de legume.
  6. După ce supa a fiert 15 minute, treceţi totul printr-o sită deasă. Puteţi pasa supa înainte, uşor, cu ajutorul unui blender.
  7. Puneţi din nou supa la fiert, potriviţi de sare şi serviţi. Dacă este prea subţire crema, se leagă cu o linguriţă de amidon diluat în supă sau apă. Dacă este prea groasă, se diluează cu apă sau supă.

Crema de roşii cu ardei copt se serveşte cu cubuleţe de gorzonzola şi o linguriţă de smântână. Decoraţi cu o frunzuliţă se pătrunjel sau busuioc.

print

3 Comentarii

  1. Mi se pare misto tare ideea asta cu ardei copt. Nu m-am gandit. Dar am incercat reteta si e foarte buna, dulceaga. N-am pus decor de busuioc ca n-aveam 🙁

Comments are closed.