În spatele aparenţei simpliste se ascunde o supă extraordinară, caldă, bogată  şi aromată, cu o consistenţă catifelat onctuoasă. Culeasă din repertoriul internaţional, dar inspirată din bucătăria franco-italiană, această supă surprinde plăcut de fiecare dată. Secretul reuşitei pentru această reţetă este să folosiţi o supă de carne preparată de dumneavoastră şi, dacă se poate, chiar un pesmet făcut în bucătăria dumneavoastră.

Porţii: 6

Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente:

  • 2,5 litri supă de carne (pui sau vită) limpede
  • 240 grame pesmet fin
  • 100 grame unt gras (minim 80% grăsime)
  • 4 linguri parmezan
  • 4 ouă
  • 1 linguriţă nucsoara măcinată
  • piper proaspăt măcinat

Preparare:

  1. Puneţi 4-5 linguri de pesmet deoparte.
  2. Topiţi untul într-un vas adânc, de preferinţă neaderent.
  3. Adăugaţi pesmetul şi rumeniţi-l câteva minute amestecând constant.
  4. Transferaţi pesmetul prăjit într-o oală.
  5. Adăugaţi treptat supa amestecând constant.
  6. Până fierbe supa, amestecaţi ouăle cu parmezanul, restul de pesmet şi nucşoară.
  7. Lăsaţi să dea supa câteva colocote şi adăugaţi amestecul de ouă.
  8. Lăsaţi să dea din nou în clocot, luaţi de pe foc şi pasaţi.
  9. Asezonaţi cu piper după gust. Dacă e cazul, mai adăugaţi sare.

Supa cremă de pesmet se serveşte fierbinte cu crutoane sau pâine prăjită (chiar aşa!).

print

1 comentariu

Comments are closed.